Transfer

Barcelona krijgt 300 euro boete in zaak Griezmann

26 september 2019 13:34 FC Barcelona moet een boete betalen omdat het Antoine Griezmann afgelopen seizoen te vroeg heeft benaderd, maar niemand bij de Spaanse club zal wakker liggen van de hoogte van het bedrag. De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond oordeelde dat Barcelona het schamele bedrag van 300 euro moet betalen.

Tot de mogelijke straffen behoorde ook een schorsing van Griezmann. De commissie is van mening dat de 'overtreding' van Barcelona niet ernstig genoeg is voor zo'n zware sanctie.

200 miljoen

De Spaanse kampioen maakte op 12 juli bekend dat hij Griezmann voor 120 miljoen euro, de gelimiteerde afkoopsom die in zijn contract stond, had overgenomen van Atlético Madrid. De Madrilenen dienden echter een klacht in, omdat ze meenden recht te hebben op 200 miljoen euro. Dat bedrag stond aanvankelijk als afkoopsom in het contract van de Franse topschutter. Op 1 juli ging dat bedrag omlaag naar 120 miljoen.

Griezmann bracht al op 14 mei naar buiten dat hij Atlético zou gaan verlaten. Volgens de Madrileense club had de Fransman toen al een deal met Barcelona en moeten de Catalanen dus de afkoopsom betalen die toen nog gold.

 

VTBL / ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android