Column

Kuipers afgemaakt: 'Hij wilde zijn eigen showtje opvoeren'

30 september 2019 07:28 Django Warmerdam kreeg zaterdagavond een opvallende rode kaart in de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen. De verdediger kreeg na tijdrekken zijn tweede gele kaart en kon voortijdig gaan douchen. Willem van Hanegem snapt niets van die beslissing van scheidsrechter Bjorn Kuipers.

"Die tweede gele kaart voor Django Warmerdam bij Ajax - FC Groningen zaterdagavond, voor tijdrekken, daar moest ik nou echt om lachen. Elke ploeg doet aan tijdrekken, doelman André Onana van Ajax is zo’n beetje de ergste van allemaal", schrijft 'De Kromme' in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Kuipers-showtje

Van Hanegem is van mening dat Kuipers zich te graag liet gelden. "Treed daar als scheidsrechter dan elke week ­tegen op, en niet volkomen willekeurig. Voor mij was het wel duidelijk wat hier aan de hand was; de scheidsrechter wilde weer zijn eigen Bjorn Kuipers-showtje opvoeren."

De reden achter het optreden van Kuipers heeft volgens Van Hanegem met zijn lange afwezigheid te maken. "Volgens mij heeft het een rol gespeeld dat Kuipers een tijdje uit beeld is geweest door een blessure. Kuipers dacht: ‘Nu is het mijn beurt, nu zal ik eens even laten zien dat ik terug ben, de grootste scheidsrechter van het land.’"

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android