Eredivisie

Vitesse klopt Utrecht, met dank aan blunderende keeper Paes

05 oktober 2019 22:20 Vitesse heeft mede dankzij een blunder van keeper Maarten Paes met 2-1 gewonnen van FC Utrecht. Paes ging gruwelijk in de fout bij het winnende doelpunt van de thuisploeg, die in punten (20) op gelijke hoogte kwam met Ajax en PSV.

Een schot van afstand van Max Clark werd door spits Tim Matavz van richting veranderd en Paes leek de langzaam aankomende bal eenvoudig te kunnen oprapen. Paes liet de bal echter op knullige wijze door zijn benen in het doel verdwijnen.

'Klassieke blooper'

"Als jonge keeper heb je geen lineaire lijn die omhoog gaat", zei Paes bij FOX Sports over zijn fout. "We weten allemaal hoe bloopers eruit zien en dit is een klassieker. Ik wil het niet kleiner maken dan het is, maar het hoort er helaas bij. Daarna heb ik weer moed getoond."

Clark had Vitesse na 10 minuten met een kopbal uit een corner een voorsprong bezorgd en een half uur later verraste Adam Maher keeper Remko Pasveer met een schot van buiten het zestienmetergebied voor de 1-1.

Derde zege op rij

Voor Vitesse is het al de derde zege op een rij. De ploeg van Leonid Sloetski verloor dit seizoen alleen nog maar van PSV (5-0) en speelde gelijk tegen Heracles (1-1) en Ajax (2-2).

Vitesse toont zich bovendien behoorlijk trefzeker. De Arnhemmers hebben nu twintig thuiswedstrijden in de eredivisie op rij gescoord en hebben over het hele jaar na Ajax (86) de meeste doelpunten gemaakt (61).

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android