Column

Chaos bij Feyenoord: 'Stam tikt voor de winterstop de 100 aan'

09 oktober 2019 07:19 Het draait nog niet zo lekker bij Feyenoord dit seizoen. De Rotterdammers staan na negen wedstrijden op een negende plaats. Zondag ging de ploeg van Jaap Stam nog pijnlijk met 4-2 onderuit op bezoek bij Fortuna Sittard. Het uitvak riep al om het vertrek van Jaap Stam. Maar is dat de oplossing? "Iedereen is ongeschikt, iedereen is een prutser, maar een oplossing is blijkbaar te ingewikkeld geworden."

Dat schrijft Sjoerd Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. De columnist ziet dat Stam het zwaar heeft bij zijn nieuwe club. "Jaap Stam wordt bij iedere wedstrijd van Feyenoord een jaartje ouder, lijkt het wel. De groeven in zijn gezicht, de blauwpaarse kringen onder zijn ogen, de rimpels op zijn voorhoofd. Als het allemaal zo doorgaat, tikt Jaap nog voor de winterstop de honderd aan."

Stam werd aangesteld door een directie die inmiddels al vertrokken is en de trainer lijkt dan ook op weinig steun te kunnen rekenen. Over zijn opvolging wordt al hardop nagedacht in Rotterdam en omstreken. "Nu de resultaten tegenvallen, is het wachten op de rekening. Dirk Kuyt is niet te bescheiden om alvast prominent op zijn eigen skyboxbalkonnetje te gaan zitten, vol in het zicht."

Mossou vraagt zich af wie nu eigenlijk de touwtjes in handen heeft bij Feyenoord. "Wie werkelijk de baas is, is ondertussen een raadsel. Als er al iets regeert in de Kuip, dan zijn het de gebroeders boos en radeloos."

Mossou vervolgt: "Misschien herkent u de ironie in die chronologie. Voor Feyenoord is niemand goed genoeg. Iedereen moet wegblijven of opzouten. Dick Advocaat? ‘Belachelijk. Te oud.’ Martin van Geel? ‘Weg ermee.’ Jan de Jong? ‘Raar haar! Goed dat-ie is opgerot!"

Mijnenveld

"Iedereen is ongeschikt, iedereen is een prutser, maar een oplossing is blijkbaar te ingewikkeld geworden. Ja, Robert Eenhoorn wordt al jaren als een soort alwetende Verlosser op een wolk gezet, als een wonderdokter van magische allure, maar die kijkt wel uit. Logisch: voor je het weet ben je beschadigd voor het leven."

Of het ooit nog goed gaat komen bij Feyenoord is de vraag en vooral wie daarin het voortouw zou moeten nemen. "Feyenoord is als een mijnenveld met laag overvliegende bommenwerpers, Jaap Stam is de volgende die er tussendoor probeert te rennen. De vraag is zo onderhand niet meer wie Feyenoord moet gaan redden, maar wie er nog zo gek is het te proberen."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android