Josep 'Pep' Guardiola
Nieuws

Guardiola sloot zichzelf op in eigen kantoor na wedstrijd tegen Koeman

09 oktober 2019 12:58 Pep Guardiola was ooit zo teleurgesteld, dat hij zich na een wedstrijd opsloot in zijn eigen kantoor.

Manchester City speelde op 21 augustus 2017 de tweede competitiewedstrijd tegen Everton. In een wedstrijd waar twee rode kaarten vielen, wist de ploeg van Guardiola door een laat doelpunt nog gelijk te spelen tegen Everton.

Wedstrijdverloop

Wayne Rooney opende in de eerste helft de score voor The Toffees. Dat was nog niet alles voor Manchester City. The Citizens incasseerde in de 44e minuut een rode kaart. Kyle Walker pakte zijn tweede gele kaart na een vermeende overtreding op Dominic Calvert-Lewin.

In de tweede helft hielp Raheem Sterling de club uit Manchester uiteindelijk aan een zwaarbevochten punt.

Opsluiten

Het was volgens The Sun het dieptepunt uit de carrière van Guadiola bij Manchester City. De teleurstelling was zelfs zo groot dat Guardiola zichzelf besloot op te sluiten in zijn eigen kantoor.

De Spaanse manager had geen zin in contact met zijn vrouw Cristina en zijn kinderen. Ook toenmalig Everton-trainer Ronald Koeman, waarmee hij een goede band heeft opgebouwd tijdens zijn tijd in Barcelona, kwam niet aan de beurt.

Guardiola had zijn twijfels of hij Manchester City nog wel naar een hoger niveau kon tillen. Gelukkig voor hem krijg hij alle steun van voorzitter Khaldoon Al Mubarak, die op de deur klopte. ''Jij bent onze man. Er is niemand anders, maak je geen zorgen.''

Uiteindelijk won Manchester City dat seizoen de Premier League met een voorsprong van 19 punten op nummer twee Manchester United.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android