Nieuws

Messi: 'Spanje uit 2010 was het beste team waar ik ooit tegen speelde'

09 oktober 2019 21:35 Lionel Messi heeft in een interview verteld welk team uit zijn loopbaan het moeilijkste was om tegen te spelen.

Bij het Catalaanse RAC1 legde de Argentijn uit. "Het Spaanse nationale elftal kwamen we in een vriendschappelijke wedstrijd tegen, net voor het wereldkampioenschap in 2010. Het laatste oefenduel deed me ook denken aan hoe wij speelden; de tegenstander irriteren met ons balbezit."

Messi vindt het moeilijk om te zeggen wie de beste verdediger was tegen wie hij ooit speelde, maar weet wel zijn mooiste goal te noemen. "Een beste verdediger kan ik niet noemen, maar we hebben tegen heel veel sterke teams gespeeld. Mijn kopdoelpunt in de Champions League-finale van 2009 (tegen het Manchester United van doelman Edwin van der Sar) was de beste", zo vertelde de aanvaller bij de radiozender. 

Dat het Spanje in 2010 een sterk team had, merkte ook Nederland tijdens de finale van het WK. Het team van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk verloor in de verlenging door een doelpunt van Andrés Iniesta. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android