Nieuws

De Jong: 'Ik kan de stad nog wel in, dan doe ik een petje op'

10 oktober 2019 08:05 Frenkie de Jong vertelt over zijn beginperiode bij FC Barcelona. De Nederlander beoordeelt het spel van zichzelf, van zijn club en het leven in de Spaanse stad.

"Ik kan nog wel gewoon de stad in hoor. Dan doe ik een petje op", begint de Nederlander tegenover het Algemeen Dagblad. "Nog steeds moet ik af en toe op de foto, maar dat hoort erbij. Het is niet zo dat ik geen leven meer heb."

Taal

"Ik begrijp het Spaans redelijk goed, maar hier bij het Nederlands elftal kun je weer echt over alles meepraten", vindt De Jong. "Verder zijn het kleine dingen. Dat je wat later eet. Bij Barcelona is alles groter, dat klopt, er is vanuit de hele wereld aandacht. Dat merk je wel als je ergens aankomt op het vliegveld. Staan er meteen duizenden mensen te wachten."

De middenvelder is gematigd positief over de sportieve prestaties. "Het gaat wel aardig, nog niet top, wel steeds beter. We zijn nog niet op het niveau waar we moeten zijn bij Barcelona. Voor mij persoonlijk was het wel lekker dat ik al vroeg wist dat ik naar Barcelona zou gaan. Veel dingen waren al geregeld toen ik begon, ik had al een beetje de taal geleerd, heb een rustige vakantie gehad."

De Jong speelt vanavond met het Nederlands elftal in De Kuip tegen Noord-Ierland, dat samen met Duitsland aan kop gaat in de groep om EK-kwalificatie. Mocht Oranje winnen, dan komt het in punten gelijk met de Noord-Ieren, die een wedstrijd meer hebben gespeeld. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android