Nieuws

Memphis Depay na zege in slotseconden: 'Ik wist het, ik voelde het'

10 oktober 2019 22:47 Oranje leek te gaan verliezen, daarna leek de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Noord-Ierland uit te draaien op een gelijkspel, maar toch werd er gewonnen. Memphis Depay was, niet voor het eerst, de belangrijkste man bij het Nederlands elftal. "We zijn altijd blijven geloven."

Depay maakte de gelijkmaker in de 81ste minuut, nadat Noord-Ierland even eerder op voorsprong was gekomen. "Ik was even woedend na die tegengoal. Niet op iets of iemand, maar op het moment." Dat zei Depay voor de camera van de NOS. Toch dacht hij dat het goed zou komen: "Ik voelde het, ik wist het."

Geen geluk

Ook bondscoach Ronald Koeman baalde uiteraard van de tegengoal. Maar toch kwam Oranje dus terug. "Dat is geen geluk, want het is niet de eerste keer." Hij was niet tevreden over de manier waarop die goal tot stand kwam. "Die voorzet mag never nooit komen. Ik had toen wel even het gevoel dat het ook niets zou kunnen worden vanavond."

 

Aanvoerder Virgil van Dijk gaf toe dat het niet de beste wedstrijd was van Oranje. "Het was wel billenknijpen op het einde", zei hij. "Je komt 1-0 achter, dan kunnen de zenuwen erin kruipen, maar ik denk dat we goed hebben gereageerd. Het gaat om de drie punten, en die hebben we wel binnengeharkt." 

RTL Nieuws

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android