Nieuws

Man krijgt functie aangeboden bij Servische club wegens prestaties in Football Manager

15 oktober 2019 11:15 Andrej Pavlović blinkt uit met zijn Football Manager resultaten. De 22-jarige man uit Belgrado stuurde zijn Football Manager-prestaties door naar een professionele voetbalclub en kreeg een functie aangeboden. “Ik ga niet opscheppen, maar ik ben een legende in mijn Football Manager-universum.”

Pavlović werd in Football Manager aangesteld als trainer van FK Bežanija, een ploeg uit de tweede divisie van Servië. Binnen 16 jaar behaalde hij de halve finales van de Champions League. Een topprestatie voor zo’n kleine club uit Servië.

Ook in de nationale competitie behaalde Pavlovic uitstekende resultaten met FK Bežanija. De gamer loodste zijn ploeg naar 10 opeenvolgende landstitels en won 6 keer de Servische beker.

In het echte leven gaat het minder goed met de Servische club. Na degradatie worstelt de club met financiële problemen. Pavlović besloot daarom zijn diensten aan te bieden bij FK Bežanija, en met succes.

Data-analist

De 22-jarige Serviër kreeg een functie aangeboden van de clubleiding als data-analist. In gesprek met SPORTbible gaf Pavlović aan dat hij dit niet aan had zien komen. ''Ik stelde voor om te helpen, maar ik had niet verwacht dat hij mij zou bellen.''

Dat telefoontje kwam er wel. ''We hadden een vriendelijk gesprek en de directeur van de club vroeg aan mij of ik zaterdag kon komen om mee te kijken bij de wedstrijd. Ze vroegen mij of ik me wilde aanmelden als vrijwilliger, omdat de club financieel gezien in een moeilijke situatie zat.”

Pavlović twijfelde niet en besloot het te doen. In zijn eerste wedstrijd als data-analist won FK Bežanija met 2-1 van FK Dedinje.

Toekomst

Pavlović heeft een bachelordiploma behaald in medische wetenschappen en dat is ook waar hij zichzelf over een paar jaar ziet. Toch blijft hij dromen. “Als de kans zich voordoet om in de voetballerij te werken als scout of data-analist dan zou ik dat doen. Ik word op dit moment niet betaald door FK Bežanija, maar dit doe ik omdat ik hou van de club en het werk.”

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android