Nieuws

Spanje plaatst zich voor EK na gelijkspel bij Zweden

15 oktober 2019 23:11 Spanje heeft zich door een laat gelijkspel tegen Zweden (1-1) gekwalificeerd voor het EK voetbal van 2020. De Spanjaarden hebben met nog twee duels te spelen in groep F vijf punten meer dan Zweden en zes punten meer dan Roemenië, dat tegen Noorwegen eveneens 1-1 speelde. Dat betekent dat Spanje nu al is verzekerd van de tweede plaats en daarmee van deelname aan het EK.

De Zweedse voetballers zochten in de eerste helft naar de openingstreffer en waren met een kopbal van Robin Quaison daar dichtbij. Doelman David De Gea redde echter goed. Vlak na rust kwam Zweden toch op 1-0. De Gea kon eerst nog redding brengen op de inzet van Marcus Berg en de rebound van Emil Forsberg. De derde inzet van opnieuw Berg was wel raak. De Gea moest zich kort na de treffer geblesseerd laten vervangen.

Spanje was met een kopbal van Gerard dicht bij de 1-1. De agressie die bondscoach Robert Moreno na het gelijkspel tegen Noorwegen had geëist, was er echter nauwelijks. Rodrigo verlengde een schot in blessuretijd en leidde Spanje daarmee naar het EK.

Roemenië blijft door het gelijkspel tegen Noorwegen derde in de groep. De Roemenen leken in Boekarest lang op weg naar de zege na een doelpunt van Alexandru Mitrita. George Puscas had in de tweede helft nog een strafschop gemist voor Roemenië.

Alexander Sørloth kopte echter in blessuretijd de 1-1 binnen en zorgde ervoor dat zelfs de Noren een heel kleine kans houden om het EK te halen. De Noren hadden afgelopen zaterdag ook al in blessuretijd een late gelijkmaker gescoord tegen Spanje.

De Roemenen hebben met 14 punten een punt minder dan Zweden. Noorwegen volgt met elf punten. Roemenië speelt in november thuis tegen Zweden en daarna nog uit bij Spanje.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android