Overzicht

De beste zagen en opstootjes bij Manchester United - Liverpool

20 oktober 2019 14:45 De kraker tussen Manchester United en Liverpool staat deze middag weer op het programma in de Premier League. De twee clubs hebben een hekel aan elkaar, waardoor wedstrijden vaak in het teken staan van de nodige zagen en opstootjes. VTBL zet de vijf beste uit de geschiedenis op een rijtje.

1. Luis Suárez vs. Patrice Evra

De vete tussen deze twee spelers begon toen Suárez racistische opmerkingen aan het adres van Evra had gemaakt, tijdens een wedstrijd tussen de twee clubs in 2011. De Uruguayaan zou onder andere de woorden ''ik praat niet met zwarten'' richting het hoofd van de Fransman geslingerd hebben.

In de volgende ontmoeting tussen Manchester United en Liverpool, was het vanaf het eerste moment weer bonje tussen de twee. Suárez weigerde de hand van Evra te schudden en na de wedstrijd ging Evra expres overdreven juichen voor het gezicht van Suárez. Dit laatste resulteerde in een ouderwets Engels opstootje.

2. 'PuNani' stelt zich aan na zaag Carragher

In Engeland worden theatermakers op het veld niet gewaardeerd. Onze overzeese buren houden van mannelijk voetbal, waardoor verdedigers als Jamie Carragher kunnen uitgroeien tot lokale helden. De Liverpool-legende kwam in 2011 snoeihard in op Nani, die hier wellicht een beetje overdreven op reageerde.

Ook leuk om te zien, in het opstootje wat volgde vervullen landgenoten Dirk Kuyt en Edwin van der Sar beiden nog een prominente rol.

3. Scholes deelt klap uit

Vele voetballiefhebbers kennen Paul Scholes vooral als een technisch wonder. De middenvelder kon echter ook gruwelijk smerige tackles maken en was niet vies van hard spel. In 2007 ging Scholes over de rooie, toen hij Xabi Alonso midden in een duel een kaakstoot probeerde te verkopen. De scheidsrechter beloonde deze actie met een kaart passend bij de haarkleur van de Engelsman.

4. Wes Brown laat aanvaller Liverpool vliegen

Deze zaag mag er ook wezen. Wanneer je zoiets zou flikken in de Kelderklasse word je al scheef aangekeken, laat staan op professioneel niveau. Ach ja, andere tijden zullen we maar zeggen. Wes Brown kreeg in 2005 namelijk niet eens direct rood voor deze tackle, maar slechts zijn tweede gele kaart.

5. Gerrard neemt afscheid in stijl

Wanneer je Liverpool zegt, zeg je Steven Gerrard. Het clubicoon van The Reds heeft vele malen in actie mogen komen tegen Manchester United. In zijn laatste kraker moest hij op de bank beginnen. Na rust mocht Gerrard invallen en hij had wat te bewijzen. Hij zette gelijk een keiharde, maar eerlijke tackle in.

Toen United-middenvelder Ander Herrera daarna hard inging op Gerrard, vond Stevie G het een goed idee om te reageren met het plaatsen van zijn noppen op de Spaanse kuit. Hij kon na 45 seconden speeltijd gaan douchen en nam in stijl afscheid van dit geweldige affiche.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android