Champions League

Lampard: 'We zijn niet bang voor Ajax'

23 oktober 2019 04:17 Ajax kan in de thuiswedstrijd tegen Chelsea een grote stap richting de achtste finales van de Champions League zetten.

De kampioen van Nederland neemt een voorschot op een plaats tussen de beste zestien ploegen van de koningsklasse als het ook de laatste winnaar van de Europa League verslaat.

Ajax is na twee overwinningen op Lille OSC (3-0) en Valencia (0-3) nog zonder puntenverlies. Chelsea heeft net als Valencia in twee groepsduels drie punten verzameld. Bij Ajax keert Edson Álvarez vermoedelijk weer terug op het middenveld, Dusan Tadic start waarschijnlijk als centrumspits, zoals vaker in de Champions League.

Chelsea mist de geblesseerde middenvelders N'Golo Kanté en Ross Barkley. Ook Andreas Christensen en Antonio Rüdiger ontbreken in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA.

'Veel respect voor Ajax'

Chelsea is de laatste tijd wat attractiever gaan voetballen, met veel jeugdspelers vanwege een transferverbod. "Wat betreft talenten zijn we nog niet zo ver als Ajax", zei de coach gisteren. "Ik heb veel respect voor Ajax en ik was vorig seizoen erg onder de indruk van ze. Maar we zijn niet bang na een serie van vijf overwinningen. We staan nu voor een uitdaging van een heel hoog niveau."

Voor de politie van Amsterdam is de ontmoeting tussen Ajax en Chelsea een risicoduel. Winkeliers en slijterijen op de Wallen mogen tussen 12.00 tot 18.00 uur geen alcohol verkopen.

De wedstrijd begint om 18.55 uur.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android