Nieuws

Liverpool weigert hotel Qatar wegens slechte arbeidsomstandigheden

04 november 2019 15:45 Liverpool reist aanstaande december af naar Qatar om het WK voor clubteams te spelen. De club kreeg hiervoor een luxe hotel aangewezen, waar zij met de staf en selectie kunnen verblijven. Dit hotel blijkt vroeger erbarmelijke arbeidsomstandigheden erop nagehouden te hebben, waardoor The Reds afzien van het aanbod.

Dit meldt The Athletic. Het 'Marsa Malaz Kempinski' is een vijfsterrenhotel op het kunstmatige eiland 'The Pearl', in de hoofdstad Doha. De Qatarese autoriteiten wilden graag dat Liverpool in dit hotel zou verblijven. In 2018 was het logement echter in opspraak gekomen, toen The Guardian onthulde dat de gastarbeiders van het hotel onder erbarmelijke omstandigheden moesten werken.

9 euro per dag

Zo zouden beveiligingsmedewerkers diensten van 12 uur per dag draaien, in de brandende hitte met temperaturen rond de 45 graden Celsius. Voor dit werk zouden zij rond de 9 euro per dag verdienen, wat onder het minimumloon in Qatar ligt.

Liverpool heeft daarom aan de Qatarese autoriteiten en de FIFA meegedeeld dat zij zelf wel op zoek gaan naar een geschikt hotel.

De stadions waarin de club zal gaan spelen zijn overigens ook via 'slavenarbeid' tot stand gekomen, zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android