Nieuws

Feyenoord geeft voorsprong weg tegen Young Boys en speelt gelijk

07 november 2019 22:46 Feyenoord heeft vanavond in de Europa League niet gewonnen van Young Boys. In een kolkende Kuip eindigde het duel in 1-1.

De Rotterdammers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Ridgeciano Haps stoomde op aan de linkerflank en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Feyenoord kreeg een penalty en aanvoerder Steven Berghuis schoot deze overtuigend binnen: 1-0.

Na de rust ging het spel op en neer. Feyenoord kwam goed weg toen Edgar Ié de bal op de eigen lat werkte. Doelman Kenneth Vermeer kwam met de schrik vrij.

Gelijkmaker

Young Boys kreeg een aantal goede mogelijkheden. Niet veel later ging een schot van Roger Assalé net over. Aan de andere kant was Feyenoord nog gevaarlijk met een mooi schot van Haps. De linkback vuurde de bal van zo’n 16 meter in de handen van de doelman.

In de 70ste minuut maakten de Zwitsers gelijk. In een sprintduel aan de zijkant moest Ié afhaken omdat hij last kreeg van zijn hamstring. De bal kon simpel voorgegeven worden en Young Boys kwam, na een blok van Van der Heijden, via Marvin Spielmann op gelijke hoogte.

Kans Jørgensen

In de blessuretijd miste Nicolai Jørgensen nog een grote kans vanaf twee meter.

Feyenoord staat nu op plek 3 in groep G. Young Boys en Rangers hebben na vier wedstrijden drie punten meer. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android