Nieuws

Ultra's Brescia keren zich tegen eigen Balotelli na racisme-incident

08 november 2019 09:23 Brescia-fans hebben zich in een open brief uitgelaten over het racisme-incident rond Mario Balotelli van afgelopen weekend bij Hellas Verona. De ultra's van Brescia nemen het op voor de supporters van Hellas.

Balotelli schoot een bal richting de Hellas Verona-fans nadat ze racistische geluiden en teksten bezigden richting de spits. De Italiaan wilde eigenlijk woedend van het veld stappen, maar werd gekalmeerd door zijn teamgenoten. 

Aanval

Waar de fans van Hellas Verona eerder al in bescherming werden genomen door de burgemeester van de stad en de voorzitter van de club, neemt nu de harde kern van Brescia het voor ze op. In het bijzonder voor Luca Castellini, een fan die een stadionverbod kreeg wegens racistische uitlatingen. "We veroordelen elk vijandelijk en discriminerend gebaar, maar we kunnen ons niet vinden in de heksenjacht die nu door de media en de overheden worden gevoerd. Niet elke fan van Hellas Verona is een racist. De Ultra's zijn geen broednest van de Ku Klux Klan."

De Ultra's van Brescia openen zelfs de aanval op hun eigen spits. "Als Balotelli mentaal niet klaar was om het op te nemen tegen de fans van Verona, dan had hij zijn plaats moeten afstaan aan iemand die niet zo irritant is. Zijn arrogantie is gewoon niet te verantwoorden."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android