Nieuws

'Ajax meldt zich ondanks herenakkoord bij AZ'

09 november 2019 12:19 In Alkmaar zijn ze niet blij met Ajax. De Amsterdammers zouden ondanks het herenakkoord talenten proberen weg te halen bij AZ, slechts vier maanden na invoering van het akkoord.

Per 1 juli 2019 zouden Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse geen jeugdspelers meer bij elkaar weghalen. Ondanks het herenakkoord zouden de Amsterdammers in Alkmaar hebben aangeklopt om een jeugdspeler in te lijven. Het NRC meldt dat bestuurders van AZ in oktober zijn benaderd door Ajax met de wens om een van de beste jeugdspelers over te nemen, nog geen vier maanden na het herenakkoord.

Meer weerstand

Enkele dagen voor het herenakkoord zouden Ajax en PSV nog flink hebben gescout bij andere clubs. De Amsterdammers zouden de ogen hebben gericht op 24 talentvolle spelers, PSV op twintig. Dit zorgde voor veel onbegrip bij andere clubs, het herenakkoord zou immers enkele dagen later gelden. De belangrijkste reden voor het akkoord is het vergroten van de weerstand in de Eredivisie. Als de topclubs ook in eigen land zware tegenstand krijgen, zullen ze ook in internationale duels beter voor de dag komen.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android