Eredivisie

Ajax heeft een makkie dit seizoen: 'Zij staan los van de rest'

13 november 2019 11:46 Het lijkt dit seizoen niet heel spannend te gaan worden in de eredivisie. Ajax is nog ongeslagen en alleen AZ lijkt de landskampioen enigszins te kunnen bijbenen. Ook de kenners denken dat het een gelopen race is. "Ajax staat los van de rest."

Dat zegt Huub Stevens in het Algemeen Dagblad. "Het is heel knap wat AZ doet, maar Ajax is zo ontzettend goed en beschikt over zoveel kwaliteiten." De oud-trainer van onder meer Schalke en PSV heeft wel een tip voor clubs om Ajax eventueel pijn te doen. "Met een snelle sterke spits in je ploeg moet je er alles aan doen om bijvoorbeeld Daley Blind in een één-tegen-éénsituatie te krijgen.’"

Twee vingers in de neus

Ook Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen is ervan overtuigd dat Ajax niet meer in te halen is. "Het seizoen is weliswaar nog lang, maar voor mij is het wel duidelijk: Ajax wordt met twee vingers in de neus kampioen." Linssen legt in het AD ook uit waarom Ajax zo goed is. "Als zij op dreef zijn, gaat het positiespel zo snel, dat je simpelweg niet in die duels komt. Dit Ajax heeft gewoon overal een antwoord op."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android