Nieuws

Oranje O17 loopt WK-finale mis na verloren penaltyserie

14 november 2019 22:41 De voetballers van Oranje onder 17 zijn er net niet in geslaagd de finale te bereiken op het WK voor jeugdspelers in Brazilië. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen verloor de halve finale van Mexico na strafschoppen. Youri Regeer miste de zesde strafschop, nodig nadat het na de reguliere speeltijd 1-1 had gestaan en ook vijf strafschoppen per team nog geen beslissing hadden opgeleverd.

Nederland deed zichzelf in Brazilië tekort. Oranje had de beste kansen en kwam een kwartier voor tijd ook op voorsprong door een doelpunt van latere pechvogel Regeer. Niet veel later schoot Efrain Álvarez uit een vrije trap de gelijkmaker binnen. In de strafschoppenserie leidde Oranje na treffers van Ian Maatsen en Naci Ünuvar, maar misten vervolgens Mohamed Taabouni en Jayden Braaf.

De vijfde penalty werd benut door Sontje Hansen, waardoor het weer gelijk stond. Maar nadat Victor Guzmán raak had geschoten, miste Regeer. Nederland gaat om de derde plaats spelen tegen Brazilië of Frankrijk.

VTBL/ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android