Akkefietje

Sterling neemt het op voor uitgefloten Gomez: 'Het was mijn schuld'

15 november 2019 08:02 Engeland won gisteren eenvoudig met 7-0 van Montenegro, maar na de wedstrijd ging het vooral over Liverpool-speler Joe Gomez. De verdediger werd uitgefloten door zijn eigen publiek. De oorzaak daarvan was Raheem Sterling.

Sterling zat zelf niet bij de selectie wegens een akkefietje tussen hemzelf en Gomez. Dat had alles te maken met de topper tussen Liverpool en Manchester City van afgelopen weekend, waarbij de twee het met elkaar aan de stok kregen. 

Toen de twee elkaar bij de nationale ploeg weer tegenkwamen, kwam het tot een opstootje. Sterling werd daarop uit de selectie gezet voor het duel van gister. Het Engelse publiek leek, door het uitfluiten van Gomez, de kant van de City-aanvaller te kiezen. Onterecht zegt hij zelf.

"Ik wilde de zaak laten rusten, maar na vanavond moet ik toch iets zeggen. Ik had het er moeilijk mee om te zien dat mijn ploegmaat uitgejouwd werd door iets wat mijn schuld was. Joe heeft niks verkeerds gedaan", schrijft Sterling op Twitter. 

Verantwoordelijkheid

Sterling snapt niet dat de supporters hem uitfloten. "Iemand die zo hard werkt uitfluiten - zeker na zo'n moeilijke week voor hem - is fout. Ik heb de volledige verantwoordelijkheid genomen en de gevolgen aanvaard."

Ook bondscoach Gareth Southgate was teleurgesteld in 'zijn' supporters. "Ik begrijp het niet. Geen enkele speler van Engeland verdient het om ooit uitgejouwd te worden. Wij zijn een hecht team. Joe heeft niks verkeerds gedaan, dat heb ik eerder deze week al duidelijk gemaakt. Alle spelers zijn teleurgesteld."

 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android