Nieuws

Arbiter voelde de pijn bij Mendes Moreira

18 november 2019 17:00 Arbiter Laurens Gerrets heeft niet overwogen het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior definitief te staken na de racistische uitingen van de aanhang van Den Bosch aan het adres van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. "Ik heb de keuze bij Excelsior gelegd en Excelsior wilde door", lichtte de scheidsrechter uit Capelle aan den IJssel toe op regionale zender Rijnmond.

Gerrets legde het spel na een klein half uur stil, toen hij zag dat Mendes Moreira hevig geëmotioneerd was door wat er werd geroepen vanaf de tribunes. "Ik kon hem niet meer bereiken en zag de pijn bij hem. Die pijn raakte mij ook. Ik vond verder spelen onverantwoord."

Het protocol schrijft voor dat de thuisclub actie onderneemt en ervoor zorgt dat het racisme stopt. "Ik vind dat FC Den Bosch goed heeft ingegrepen. De club heeft Excelsior alle steun gegeven. Excelsior was blij met de daadkracht die FC Den Bosch toonde. Dat is aan mij bevestigd en dat was de reden voor hen om door te spelen", aldus Gerrets. "Ik kon één keer tijdelijk stilleggen. Bij herhaling was de wedstrijd definitief gestaakt."

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android