Nieuws

Maradona stapt op bij Argentijnse club

19 november 2019 20:12 Diego Maradona fungeert niet langer als trainer van de Argentijnse voetbalclub Gimnasia y Esgrima. De voormalige voetbalheld diende na amper 2,5 maand zijn ontslag in nadat hij te horen had gekregen dat voorzitter Gabriel Pellegrino tijdens de verkiezing op 23 november niet beschikbaar zou zijn voor herbenoeming.

De 59-jarige Argentijn was niet erg succesvol met de club uit La Plata, gelegen op 60 kilometer ten zuiden van Buenos Aires. Onder leiding van de nog immer populaire Maradona wist Gimnasia slechts drie keer te winnen. Daardoor bleef de ploeg in de onderste regionen van de Argentijnse competitie hangen.

Maradona was tot juni werkzaam als trainer van de Mexicaanse tweedeklasser Dorados de Sinaloa. Hij stopte om gezondheidsredenen, maar ging enkele maanden later in eigen land toch weer een nieuwe uitdaging aan.

Maradona leidde Argentinië in 1986 als onnavolgbare aanvaller naar de wereldtitel. Als bondscoach van zijn land kon hij dat kunststukje niet herhalen. Bij het WK in 2010 strandde Argentinië onder leiding van het vroegere idool in de kwartfinales.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android