EK-kwalificatie

Wijnaldum de grote man bij ruime overwinning Oranje

19 november 2019 22:33 Het Nederlands elftal heeft de laatste kwalificatiewedstrijd in aanloop naar het EK gewonnen van Estland. Georginio Wijnaldum was met een hattrick de grote man bij Oranje. Het werd in de Johan Cruijff ArenA 5-0.

Nederland kwam vroeg in het duel op voorsprong na een rake kopbal van aanvoerder Georginio Wijnaldum. Op aangeven van Memphis Depay maakte Nathan Aké de 2-0 voor Oranje, dat was ook meteen de ruststand in Amsterdam. 

Tweede helft

Na ruim een uur spelen zette Wijnaldum met zijn tweede van de avond de 3-0 op het scorebord. In de 78ste minuut was het wederom Wijnaldum die scoorde en daarmee een hattrick maakte. Vlak voor tijd maakte invaller Myron Boadu op aangeven van Kevin Strootman de 5-0. 

Bijzonder

Wijnaldum en De Jong maakten samen een statement na de 1-0. Ze lieten hun arm duidelijk in beeld als teken dat het klaar moet zijn met racisme.

Debutanten

Calvin Stengs begon tegen Estland als rechtsbuiten in de basis. Zijn teamgenoot bij AZ, Myron Boadu, viel in de rust in voor Depay. De AZ’ers maakten allebei hun debuut in het Nederlands elftal.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android