EK 2020

De Bruyne over EK loting: 'Schande dat alles al vastligt'

20 november 2019 13:03 Het EK 2020 is een bijzonder toernooi. Omdat het niet in één specifiek land gehouden wordt, maar in twaalf verschillende steden. De loting is hierdoor ook anders dan gebruikelijk. Dit tot groot ongenoegen van Kevin de Bruyne.

België weet nu al dat het in een poule zit met Rusland en Denemarken. De Bruyne snapt daar niets van. "Het is een schande. Voor mij voelt dat als competitievervalsing. Voetbal is meer en meer een business geworden", zegt hij tegen DeMorgen.

De loting steekt nogal ingewikkeld in elkaar. Er zijn vier groepshoofden die als gastland optreden en daardoor ook in eigen land uit mogen komen in de groepsfase. Dat zijn Italië, Engeland, Spanje en Duitsland. Dan blijven er nog twee groepshoofden over die niet in eigen land spelen en dat zijn België en Oekraïne. 

Omdat Nederland, dat wel gastland is, tweede werd achter Duitsland treft Oranje een groepshoofd in de poule. Door een regel van de UEFA, die heeft bepaald dat Oekraïne en Rusland vanwege de oorlog niet tegen elkaar mogen spelen, blijft er maar één optie over. En dat houdt in dat Oekraïne in de groep met Nederland komt en Rusland in de groep met België. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android