Nieuws

Boycot PSV-fans loopt mis: uitvak uitverkocht

20 november 2019 21:17 De sfeergroepen van PSV hadden opgeroepen om FC Emmen-PSV te boycotten, vanwege de aanvangstijd van 20.00. Men is namelijk tegen dit late aanvangstijdstip op de zondagavond. Toch is het uitvak op 1 december uitverkocht.

Volgens voorzitter Harrie Timmermans van Supportersvereniging PSV is het geen mislukte boycot. "Van een mislukte boycot ga ik zeker niet spreken. Dat zou niet alleen flauw zijn, maar zou ook totaal geen recht doen aan de inspanningen die de sfeergroeperingen leveren voor onze club. Ze zijn enorm belangrijk geweest bij de groei die we de afgelopen jaren als club boeken bij de aantallen uitsupporters. Daarnaast knokken ze ook gewoon voor een goede zaak en ze proberen verandering te krijgen op een punt waar wij ook helemaal niet tevreden over zijn. Ook wij willen af van late aanvangstijden, maar hebben niet tot een boycot opgeroepen", aldus Timmermans tegenover het Eindhovens Dagblad

Een uitwedstrijd meemaken

Timmermans keek er niet van op dat het uitvak alsnog werd uitverkocht. "Het is te prijzen dat de sfeergroepen andere PSV-supporters in de gelegenheid hebben gesteld om wel gewoon te gaan en niet bijvoorbeeld de kaartjes opkochten. Dat vind ik klasse. Veel supporters willen toch graag een keer een uitwedstrijd meemaken en hopen daardoor loyaliteitspunten te verzamelen, zodat ze een volgende keer sneller aan de beurt komen. En uiteindelijk kan ons team, zo eerlijk moeten we ook zijn, alle steun gebruiken in de situatie waarin PSV nu zit. We zien dat het nu niet goed gaat, maar in de wedstrijden blijft alle support nodig om de situatie te kunnen omdraaien."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android