Nieuws

Van Bommel: 'Zoet is nu tweede doelman'

22 november 2019 15:35 Jeroen Zoet gaat bij PSV verder als tweede doelman. Dat zei trainer Mark van Bommel vrijdag in aanloop naar de thuiswedstrijd van zondag tegen sc Heerenveen.

Van Bommel passeerde Zoet het vorige duel, bij Willem II (2-1-verlies). De coach vond het niet handig om de doelman op de bank te zetten omdat de camera's dan op hem gericht zouden zijn.

Doorschuiven naar basisteam

Zoet kreeg pas in Tilburg te horen dat hij derde doelman was en niet Robbin Ruiter. Ruiter was ook boos omdat hij dacht dat hij zou doorschuiven naar het basisteam en niet Lars Unnerstall.

"Jeroen heeft mijn excuses geaccepteerd. Het is een beetje uit de hand gelopen. Maar jullie weten niet het hele verhaal", zei Van Bommel vrijdag.

De selectie van PSV is nagenoeg weer compleet. Steven Bergwijn en Donyell Malen zijn fit. Zonder die twee aanvallers viel PSV ver terug. De laatste zes duels wist PSV niet te winnen.

Van Bommel looft Zoet: 'Heel professioneel'

PSV won in otkober met 1-4 van Rosenborg BK. Het meest opvallende was de basisplaats van Robbin Ruiter. Hij verving Zoet, die aangaf niet te kunnen spelen.
ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android