Interview

'Het statement van Wijnaldum mooi, maar dan kan ik iedere wedstrijd van het veld stappen'

26 november 2019 08:50 Het thema racisme staat na het incident bij de wedstrijd FC Den Bosch tegen Excelsior in de schijnwerpers. Maar volgens Ajax-doelman André Onana is het niets nieuws. "In uitwedstrijden wordt er altijd wel iets racistisch naar me geschreeuwd."

Dat zegt de doelman in een interview met Voetbal International. Daarin geeft Onana ook aan dat hij niet van het veld zou stappen bij een volgende keer. "Door van het veld te lopen, geef ik het extra aandacht. Dat wil ik niet. Er zijn dingen in het leven waarop je geen invloed hebt. Dit is er in mijn ogen één van. Ik kan het gedrag van zo’n groepje in het stadion toch niet veranderen."

Statement

Een statement maken is prima denkt Onana, maar helpen doet het niet. "Racisme stopt nooit. Er zullen altijd wel wat mensen blijven die iets roepen. Ik vind het statement van Wijnaldum mooi, maar ik kan dan bijna elke wedstrijd wel van het veld lopen."

"Het is niet altijd makkelijk ermee om te gaan, maar als je van het veld loopt, krijgen die mensen in zekere zin toch hun zin. Dan laat je zien dat ze je raken. Ik laat het me niet raken. Natuurlijk moet er zwaar worden gestraft en moeten er maatregelen worden genomen, maar het heeft heel veel tijd nodig. Hoelang hebben we het nu al over racisme in het voetbal? Zeker al meer dan twintig jaar. Is het gestopt? Nee."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android