Frenkie de Jong in actie voor Oranje
Gouden Bal

'Frenkie de Jong boven Virgil van Dijk'

02 december 2019 14:22 Maandagavond kan het bij de uitreiking van de Gouden Bal (Ballon d'Or) wel eens oranje boven worden. Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek zijn genomineerd voor deze prestigieuze award. Geen enkel ander land is bij de mannen zo goed vertegenwoordigd. Maar maken 'we' ook echt kans? Onze analisten doen een schot voor de boeg. Na Theo Janssen is het nu het woord aan Jan Boskamp.

Jan Boskamp: "Messi moet 'm winnen, want hij is de beste. Altijd. Kijk anders even Barcelona - Liverpool (halve finale Champions League vorig seizoen, red.) terug. Dat werd 3-0 en het had dankzij hem nog meer kunnen worden. In de return in Liverpool hebben ze het verknald, omdat Barcelona als team zo ontzettend slecht speelde."

"Cristiano Ronaldo? Als je niet op hem stemt, krijg je heel Portugal en Italië over je heen. Gaat-ie weer lopen janken en komt-ie niet, haha! Normaal moet hij er bij staan, maar er zijn nu echt betere kandidaten. Eden Hazard, Raheem Sterling, Kylian Mbappé... Ronaldo vindt het al niet eens erg meer als hij niet alles speelt. Dat zegt ook wel wat hè. En het is ook lang geleden dat hij een mannetje uitspeelde."

Nederland

"Een Nederlander kan niet winnen. Je kunt Virgil van Dijk niet verkiezen boven Messi. Dat bestaat niet. Georginio Wijnaldum ook niet, hij komt bij mij niet eens op het podium.

"Een Ajacied erop? Haha ja, toch wel, eentje. Frenkie staat bij mij op twee. Hij heeft een fantastisch seizoen gehad bij Ajax en het Nederlands elftal. En hij is moeiteloos een van de bepalende krachten geworden bij Barcelona. Ook nog eens op verschillende posities. Frenkie boven Virgil?Ja! De Jong heeft toch ook prijzen gewonnen? Landskampioen en de KNVB Beker."

Jans top 5

1. Lionel Messi

2. Frenkie de Jong

3. Virgil van Dijk

4. Kylian Mbappé

5. Raheem Sterling

De uitreiking van de Gouden Bal (Ballon d'Or) is maandagavond vanaf 19.30 uur live te zien op RTL 7

VTBL/Patrick Leemans

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android