Bijl is blij met zijn assist op de 1-1 van FC Emmen tegen PSV
ANDY'S TOP EN FLOP

'Glenn Bijl naar Feyenoord, waarom niet?!'

02 december 2019 11:13 Na het voetbalweekend blikt VTBL even terug met een van onze analisten. Wie was er top en wie een flop? En waren er nog meer opvallende zaken? Na het debuut van Theo Janssen vorige week, is het nu de beurt aan Andy van der Meijde.

ANDY'S TOP

"Glenn Bijl. Wat een mannetje! Zo zie je ze niet veel. Hij lijkt maling aan alles te hebben en lekker zijn ding te doen. FC Emmen - PSV was echt zíjn wedstrijd. Maakt-ie zijn mooiste goal ooit, wordt-ie afgekeurd, haha! Dat was overigens wel een teken dat hij echt goed kan voetballen. Hij zag heel snel waar de keeper stond en rondde het prachtig af. FC Groningen (de club die Bijl in 2017 naar Emmen liet gaan, red.) zal zich wel achter de oren krabben."

"Bijl had ook een goede assist op de gelijkmaker van Emmen. Of ik zijn overtreding op Donyell Malen niet al meteen rood vond? Hij haalde niet door toch? Volgens mij wilde hij juist op tijd stoppen, om hem niet vol te raken. Ik kan wel leven met die beslissing van scheidsrechter Dennis Higler. Bijl moet lekker naar FC Utrecht, als Sean Klaiber weggaat. Of Feyenoord! Waarom niet? Hij is een harde werker, die nooit opgeeft. Daar houden ze wel van in De Kuip."

ANDY'S FLOP

"Het grote verschil tussen de twee helften bij Feyenoord en PSV. Zo'n kans die Nicolai Jørgensen mist... Dat kan toch niet? Als je die maakt, is het klaar. Nu werd het nog moeilijk tegen PEC Zwolle. Het grote verval bij PSV begreep ik ook niet. Je ziet en voelt gewoon de spanning bij trainer Mark van Bommel. Zo'n grote speler, moet zich nu even bewijzen bij Emmen-uit. Van dat soort potjes hangt zijn carrière af. Onvoorstelbaar. Hij houdt zich naar buiten toe heel groot, maar hij weet heel goed dat hij moet gaan presteren. Anders vliegt hij eruit. Ik gun het hem overigens niet hè, Mark is een goeie gozer. Maar hij weet dat het zo werkt."

Beste interview: "Met Noa Lang, die namens Ajax drie keer scoorde tegen FC Twente. Prachtig toch? Stond-ie ineens voor de camera. Je kon daar zien dat hij echt nog een kleine jongen is. Maar wel eentje met een mooie toekomst."

Slechtste interview: "Geen interview, maar een analyse. In de studio bij FOX Sports zei Kenneth Perez dat Mark van Bommel 'te zacht' is. Dat is-ie echt niet hoor. Alleen naar buiten toe, om zijn spelers te beschermen. Maar geloof maar dat het in de kleedkamer dondert. Zo was hij als speler toch ook? Een echte winnaar. Deze situatie bij PSV moet hem daarom enorm pijn doen."

VTBL/Patrick Leemans

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android