Opmerkelijk

'Raiola stak door bizarre eis stokje voor droomtransfer De Ligt'

01 januari 2020 16:54 Het was een flinke transfersoap rondom Matthijs de Ligt afgelopen zomer. De verdediger was naar verluidt dichtbij een transfer naar FC Barcelona, maar uiteindelijk viel de keuze toch op Juventus. Al was De Ligt naar verluidt liever naar Spanje vertrokken.

Dat schrijft het Spaanse El Mundo Deportivo. Mino Raiola zou de enige reden zijn dat De Ligt voor Juventus koos. De zaakwaarnemer van de verdediger zou namelijk een commissie van acht miljoen euro hebben geëist om de transfer naar Barcelona af te ronden. Daar hadden de Catalanen geen trek in. 

Onderhandelingen

De Ligt zou zich volgens de krant graag bij zijn vriend Frenkie de Jong hebben gevoegd, maar daar stak Raiola een stokje voor. Zo zou hij hebben geweigerd om het gesprek met Barcelona aan te gaan, zolang ze niet aan zijn eis voldeden. Uiteindelijk bleek dat de zaakwaarnemer per se wilde dat De Ligt naar Juve ging. Een transfer naar Barcelona zou pas in 2022 een optie zijn.

Barça besloot uiteindelijk zelf contact op te nemen met De Ligt. "Met Raiola kunnen we niet onderhandelen en we hebben vernomen dat je al ver bent met Juventus. Beloof ons dat je het zegt voordat je een beslissing hebt genomen, dan kunnen wij ons aanbod aanpassen of het verhogen."

De reactie van De Ligt stelde de directie van Barcelona gerust. "Maak je geen zorgen, ik wil naar Barça", zou de verdediger hebben gezegd. Ook toen Barcelona zei dat Raiola te veel geld vroeg en ze bang waren dat ze De Ligt niet konden betalen, bleef de speler stellig. "Geld is voor mij geen probleem, mijn droom is Barcelona."

Uiteindelijk kreeg Raiola toch zijn zin en ging De Ligt alsnog naar Juventus. Op 10 mei stond er een ontmoeting tussen De Ligt en zijn management en Barcelona op het programma, waar de verdediger zelf het woord nam en zei dat er te weinig waardering sprak uit het aanbod van de Catalaanse club.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android