Interview

Van Bronckhorst over Ajax-banden: 'Ik begrijp de commotie niet'

06 januari 2020 07:14 Giovanni van Bronckhorst is inmiddels begonnen aan zijn baan als trainer bij het Chinese Guangzhou R&F. Er kwam veel kritiek op zijn keuze, aangezien Guangzhou een samenwerkingsverband met Ajax heeft. De oud-trainer van Feyenoord wil dat graag nuanceren.

"De mensen hebben totaal verkeerde informatie gekregen in NederlandIk werk bij Guangzhou R&F in het zuiden van China. In het binnenland heeft deze club een opleiding. Dat is een afstand zo groot als van Amsterdam naar Parijs. Het is meer dan een uur vliegen", legt Van Bronckhorst uit aan De Telegraaf. 

De samenwerking met Ajax gaat volgens de trainer overigens enkel om het uitwisselen van kennis. "Bij die opleiding willen ze kennis opdoen en die halen ze dan bij Ajax, omdat die club in hun ogen garant staat voor opleiden volgens een Nederlandse manier."

Van Bronckhorst snapt dan ook niet dat er in Nederland zoveel om te doen is geweest. "Ze hopen over een paar jaar spelers uit die opleiding naar hun eigen club te kunnen halen. Ik begrijp de commotie niet."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android