Hoever (links) viert zijn eerste goal voor Liverpool met ploeggenoot Rhian Brewster
Wintertransfers

Deel III: Deze jonkies staan voor een wintertransfer!

09 januari 2020 07:19 De feestdagen voorbij? Welnee, die zijn pas net begonnen! De transferperiode is weer open! Clubs kunnen naar hartenlust spelers kopen en verkopen. Welke jonge Nederlanders moeten een winterse overstap maken? Om vaker aan spelen toe te komen? VTBL geeft, in een drieluik, de laatste voorzetten.

Ki-Jana Hoever

"A sensational young player." Als Jürgen Klopp deze woorden over je spreekt, en je maakt een maand later ook nog eens je eerste goal voor Liverpool, dan kan het al niet meer stuk. Hoewel... De rechtsback is ook nog eens pas 17 jaar, maar als je seizoen begint zoals hierboven beschreven, dan moet dat smaken naar meer. De teller blijft echter steken. Hoever kwam alleen voor de hoofdmacht in actie in de twee League Cup-duels, waar Liverpool alweer uit ligt vanwege een 5-0 (!) nederlaag tegen Aston Villa. Natuurlijk, de Reds zijn nog actief op drie fronten, maar het is de vraag of Hoever daar wel een rol in gaat spelen. Een verhuur van een halfjaar is niet eens zo'n gek idee, toch?

Mitchel Bakker

Het moet een pijnlijke mededeling zijn geweest. Net toen de 19-jarige linksback had getekend bij Paris Saint-Germain, maakte de Franse topclub bekend dat de stekker uit het tweede elftal ging. PSG zag er de meerwaarde niet meer van in. Dat staat ze natuurlijk vrij, maar Bakker had meer duels op niveau gespeeld, als de belofteploeg intact was gebleven. Nu moest hij het doen met potjes in de Onder 19. Onlangs zat de vleugelverdediger voor het eerst bij de wedstrijdselectie van hoofdcoach Thomas Tuchel. Het bekerduel met tweedeklasser Le Mans FC leek een ideale gelegenheid om de oud-Ajacied eens een kans te geven in de hoofdmacht. Maar nee hoor, opnieuw kreeg Bakker geen minuut. Een terugkeer naar de Eredivisie moet hem een stuk gelukkiger maken. Zijn plekje bij (Jong) Oranje is hij ook al kwijtgeraakt, dus het kan vanaf nu alleen maar beter gaan!

Ian Maatsen

Wordt hij voorbeeld nummer zoveel van een Nederlandse jongen die op jonge leeftijd naar Engeland verkast, maar er niet uit de verf komt? In deze rubriek zijn al velen de revue gepasseerd. Ian Maatsen is pas 17 jaar, heeft een basisplaats bij Chelsea Onder 23, maar de hoofdmacht is ver uit het zicht. Alleen in de League Cup deed coach Frank Lampard dit seizoen een beroep op hem, en dat was in september. 24 minuutjes... Terwijl hij met zijn kwaliteiten al veel Eredivisie-duels had kunnen spelen. Zijn oude club PSV zoekt nota bene een linksback op dit moment! Hoe anders had het kunnen lopen? Jetro Willems speelde op zijn 17e al in de basis van de Eindhovenaren. Misschien biedt een verhuur alsnog uitkomst?

VTBL/Patrick Leemans

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android