Pol van Boekel, archieffoto.
Al in 1ste minuut

Roda JC - MVV stilgelegd na rookbommen en vuurwerk

12 januari 2020 12:45 Aanhangers van Roda JC hebben ervoor gezorgd dat de Limburgse derby in Kerkrade tegen MVV Maastricht is stilgelegd.

Al in de eerste minuut werden er zoveel rookbommen en ander vuurwerk afgestoken, dat scheidsrechter Pol van Boekel besloot de wedstrijd even te onderbreken. De spelers bleven aan de rand van het veld staan, om te wachten tot de rook was weggetrokken.

Na een kwartier spelen werd weer vuurwerk afgestoken op de tribune achter een van de doelen. Het leidde tot grote, zwarte rookwolken in het Parkstad Limburg-stadion. 

Van Boekel besloot daarop alle spelers naar binnen te sturen voor een afkoelingsperiode. De scheidsrechter kreeg in zijn kleedkamer al snel bezoek van een politieagent, om te overleggen hoe nu verder gehandeld moest worden.

Zege weggeven

MVV leek op weg naar een zege, maar gaf in de slotfase een 2-0-voorsprong en dus volle de drie punten weg. Joeri Schroijen, de maker van de openingstreffer voor MVV, gaf met een totaal mislukte terugspeelbal Roland Alberg de kans om de spanning terug te brengen.

Een minuut later liet doelman Nigel Bertrams een vrije trap uit zijn handen glippen, waarna Ike Ugbo de gelijkmaker kon binnentikken: 2-2.

MVV staat met twintig punten op de vijftiende plaats in de eerste divisie, vlak boven Roda JC dat achttien punten heeft.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android