Nieuws

Dit waren tien jaar geleden de beste spelers in FIFA, en hier zijn ze nu

14 januari 2020 17:39 Tien jaar na FIFA 10 speelt iedereen FIFA 20. Wie waren de beste spelers van die tijd? VTBL zocht het uit.

Lionel Messi

Messi had in FIFA 10 een ranking van 90. De, toen nog 22-jarige, Argentijn had een potentie van 95 en zijn voorkeurspositie was rechts op het middenveld. Tien jaar later speelt Messi nog steeds voor FC Barcelona en is afgelopen jaar verkozen tot ’s werelds beste op het Ballon D’Or-gala.

Iker Casillas                                                      

Casillas was een beest op FIFA 10. De Spanjaard was nagenoeg onpasseerbaar onder de lat bij Real Madrid met een rating van 90. De doelman kreeg op 1 mei van 2019 een hartaanval op de training van FC Porto, waarna zijn voetbalcarrière over leek te zijn, maar niets is minder waar. De doelman hoopt nog altijd terug te keren op het hoogste niveau.

Júlio César

Nog een doelman in de top 3. Júlio César won in 2010 de Champions League met Inter en veel zagen hem als beste keeper ter wereld. De Braziliaan was echter net iets slechter dan zijn collega Casillas, hij had namelijk een rating van 89. In 2018 kondigde hij zijn afscheid aan uit het voetbal. Het dieptepunt van de 87-voudig international was de afstraffing tegen Duitsland op het WK van 2010. De latere wereldkampioen droogde Brazilië af met 7-1. ’’Als ik overlijd, zal in het bericht staan: Júlio César is dood, de doelman van de 1-7'', zei de doelman ooit.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo was in FIFA 10 één punten lager dan Messi. Het was het eerste jaar voor de Portugees in het maagdelijk wit van Real Madrid. Ronaldo scoorde voor de club uit de Spaanse hoofdstad 450 keer in 438 wedstrijden en vertrok in de zomer van 2018 naar Juventus.

Franck Ribéry

Ribery was in deze game echt een beest bij Bayern München. De linkermiddenvelder/aanvaller dribbelde werkelijk langs iedereen en was een plaag voor elke verdediging. Tien jaar later speelt de Fransman bij Fiorentina, en dat is nog geen groot succes. Ribéry raakte in november zwaar geblesseerd aan zijn enkel en een operatie was noodzakelijk. Wanneer de 36-jarige aanvaller weer in actie komt is nog niet bekend.

Top 10:

Lionel Messi - 90

Iker Casillas - 90

Júlio César - 89

Cristiano Ronaldo - 89

Franck Ribéry - 88

Nemanja Vidic - 88

Kaká - 88

Fernando Torres - 88

Zlatan Ibrahimovic - 88

Steven Gerrard - 88

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android