Interview

De Ligt leert van Ronaldo: 'Probeer zijn geheimen te stelen'

20 januari 2020 10:26 Matthijs de Ligt stond gisteren weer eens in de basis in het met 2-1 gewonnen duel tegen Parma en hij deed het uitstekend. De verdediger voelt zich steeds beter in Italië. "Ik ben blij met mijn eerste maanden bij Juventus."

Dat zegt de Oranje-international in gesprek met Sky Italia. "Ik denk dat ik enorm gegroeid ben sinds mijn komst en ik hoop dat ik alleen maar vaker aan spelen kan toekomen. Het was vandaag belangrijk dat we zouden winnen en ik ben blij dat we daarin geslaagd zijn."

Ronaldo

Het spelen met Cristiano Ronaldo is een dikke plus voor De Ligt, die veel van de vedette opsteekt. "Het is fantastisch om samen te spelen met Ronaldo, hij weet zich altijd perfect voor te bereiden en is daardoor optimaal klaar voor een wedstrijd. Hij is de sterkste van allemaal. Ik probeer zijn geheimen te stelen om mezelf te verbeteren."

De verdediger komt superlatieven te kort voor zijn collega. "Je hebt een speler van wereldklasse in je selectie. Zo nu en dan kan hij een probleem veroorzaken, maar hij kan er tegelijkertijd honderd oplossen. Daar moet je mee omgaan en zorgen dat je met zijn karakter kan werken."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android