Handsballen

'Hij vond Matthijs de Ligt een erg goede keeper'

21 januari 2020 07:00 Matthijs de Ligt heeft het dit seizoen niet altijd even makkelijk bij Juventus. De verdediger leert de wetten van het Italiaanse voetbal kennen met vallen en opstaan. Dat ziet ook Ruud Gullit.

De oud-voetballer sprak ook met oud-collega's over De Ligt. "Ex-international Altobelli van Italië zei me in het najaar dat hij De Ligt een goede keeper vond, vanwege zijn handsballen, en vroeg zich af waarom een Italiaanse topclub uitgerekend een Nederlandse verdediger aantrok", zegt Gullit tegenover De Telegraaf.

Verdedigen 

Toch weet Gullit zeker dat het goed gaat komen met de international. "De Italiaanse benadering van het voetbal is volkomen anders dan de Nederlandse. Hij komt hier beter uit en wordt in Italië een completere speler, die naast balbezit ook de inhoud van verdedigen leert."

Gullit denkt dat de keuze van de oud-Ajacied de goede is geweest. "Italië is de beste leerschool en deze fase is van onschatbare waarde voor De Ligt. Ik weet niet of zijn hele carrière zich in Turijn zal afspelen, maar na Juventus beheerst hij alle facetten van een complete verdediger en zal hij zich overal staande houden."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android