Hakim Ziyech
Nieuws

Scheurtje in kuitspier houdt Ziyech weken aan kant bij Ajax

22 januari 2020 11:21 Ajax kan de komende weken geen beroep doen op Hakim Ziyech. De spelmaker moet herstellen van een scheurtje in een kuitspier, meldt de Amsterdamse club. Hij liep de blessure op in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam (2-1).

Ziyech ging in het duel met Sparta na bijna een uur spelen op de grond zitten, gooide uit frustratie zijn scheenbeschermers weg en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. Trainer Erik ten Hag kon na afloop weinig meer melden dan dat de Marokkaanse international last had van een kuit.

Ajax meldt woensdag dat nader onderzoek heeft uitgewezen dat de linkspoot een scheurtje in een kuitspier heeft opgelopen. De verwachting is dat hij in elk geval de komende weken niet inzetbaar is.

De blessure van Ziyech is een fikse tegenvaller voor de koploper in de eredivisie, die woensdag de amateurs van Spakenburg ontvangt in het bekertoernooi. De voetballer mist dit weekeinde ook de uitwedstrijd tegen FC Groningen en zal zeker nog niet fit zijn voor de topper tegen PSV op 2 februari. Het valt niet te zeggen of hij kan meedoen in de Europa League tegen Getafe op 20 februari.

VTBL/ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android