Borussia Dortmund

De bijzondere leefstijl van fenomeen Erling Haaland

27 januari 2020 11:43 Erling Haaland is hot. De 19-jarige spits wist in twee invalbeurten bij Borussia Dortmund al vijf keer te scoren. Het geheim van de Noor is zijn bijzondere leefstijl. Vroeg naar bed, geen apparaten, suikervrij voedsel en geen alcohol.

Haaland leeft volgens de filosofie van Dave Asprey (Bio Hacking), dat schrijft La Gazetta dello Sport. De aanvaller staat elke morgen vroeg op voor een ochtendwandeling. Verder eet hij alleen voeding zonder koolhydraten en met de juiste eiwitten en alleen op voorgeschreven tijden.

De principes van Bio Hacking moeten ervoor zorgen dat je het maximale uit je lichaam haalt. Je zou er meer energie van krijgen en je cognitieve functies zouden verbeteren. Wat mag Haaland allemaal niet? Onder meer suiker, alcohol, gefrituurd eten, verzadigde vetten. 

Rust

Ook rust is heel belangrijk. Zo slaapt Haaland absoluut niet minder dan zeven uur per dag en gaat hij altijd op exact hetzelfde tijdstip naar bed. Voor het slapen doet hij veertig minuten oefeningen, zoals yoga om de geest te bevrijden. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android