Nieuws

Rooney kan Manchester United treffen in FA Cup

27 januari 2020 21:01 Voetballer Wayne Rooney kan met zijn ploeg Derby County zijn oude club Manchester United op bezoek krijgen in de vijfde ronde van de FA Cup. Derby County van trainer Phillip Cocu moet dan wel eerst in de replay in de vierde ronde afrekenen met Northampton Town. Rooney speelde dertien seizoenen voor United.

Het eerste duel van Derby County met Northampton Town, dat uitkomt in League 2, het vierde niveau van het Engelse voetbal, eindigde afgelopen vrijdag in 0-0. Rooney deed mee en de Nederlandse doelman Kelle Roos verdedigde het doel. De clubs spelen op 4 februari opnieuw tegen elkaar, nu in Derby.

Titelhouder Manchester City moet naar Sheffield Wednesday. Chelsea neemt het op tegen de winnaar van de replay tussen Shrewsbury Town en Liverpool.

Coach Jürgen Klopp van Liverpool heeft al aangekondigd een jeugdelftal te sturen naar de replay. Omdat er van 2 tot en met 16 februari winterstop is in de Premier League heeft hij zijn spelers vrij gegeven. Liverpool verspeelde zondag een 2-0-voorsprong tegen Shrewsbury. Het werd 2-2.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android