Nieuws

Chinese voetbalbond stelt start nationale competitie uit

30 januari 2020 08:38 De Chinese voetbalbond CFA heeft de start van de nationale competitie uitgesteld vanwege het nieuwe coronavirus. De duels worden later gespeeld om de verspreiding van het virus te voorkomen, meldt de bond in een verklaring. Het nieuwe seizoen in de Super League zou op 22 februari beginnen.

"De Chinese voetbalbond zal nauw blijven communiceren met de nationale autoriteiten en waar nodig aanpassingen aanbrengen in de organisatie, het schema en de omvang van de wedstrijden", valt er te lezen in de verklaring.

De sportwereld wordt flink getroffen door het nieuwe virus: veel evenementen in China zijn verplaatst of zelfs geannuleerd. Atletiekfederatie World Athletics besloot het WK indoor te schrappen.

"We weten dat China er alles aan doet het virus onder controle te houden en we steunen het land bij alle inspanningen. Het is voor ons echter noodzakelijk onze atleten, bonden en partners duidelijkheid te verschaffen in een complexe situatie", stelde World Athletics.

Extra uitzending: Het coronavirus, jouw vragen beantwoord

De hele wereld praat erover: het coronavirus, maar hoe gevaarlijk is dit virus nou voor jou en mij?

Morgen om 19.50 uur in een extra uitzending op tv, site en app beantwoorden wij samen met onder meer specialisten van het RIVM jouw vragen. Heb jij ook een vraag? Mail hem in tekst of met een liggende video naar oproep@rtl.nl.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android