Joop Gall
Nieuws

Voetbaltrainer Gall verlaat China en is terug in Nederland

02 februari 2020 13:33 Voetbaltrainer Joop Gall is terug in Nederland. Hij is er dus in geslaagd om China te verlaten. Dat wilde hij graag vanwege zorgen over het coronavirus. Bovendien kon hij ook zijn werkzaamheden niet meer uitvoeren omdat de voetbalcompetities stil liggen en samenkomen verboden is.

Gall wilde China verlaten omdat hij zich zorgen maakte over zijn gezondheid, hij had hierover een gesprek met de directie van de voetbalschool waar hij werkt. Die gaf hem twee weken vrijaf, zodat hij naar huis kon.

Vlucht ging door

Toen was het nog even de vraag of het ticket dat hij had gekocht ook betekende dat hij naar huis kon vliegen, want veel luchtvaartmaatschappijen stopten met vluchten van en naar China. Gall 'hield zijn hart vast',  maar het is hem nu dus gelukt. Hij landde vanmorgen vroeg in Nederland.

 

De Groningse trainer, die eerder werkte voor onder andere FC Emmen en Go Ahead Eagles, werkt nu voor de voetbalschool in Zhengzhou. Dat ligt in de provincie Henan, een buurtprovincie van de provincie Hubei, waarin de miljoenenstad Wuhan ligt. Daar slaat het dodelijke coronavirus om zich heen. Omdat hij niet uit Wuhan komt en ook geen symptomen heeft van het coronavirus, hoeft Gall niet in quarantaine. Hij hoeft ook geen extra check te ondergaan. 

Wanneer Gall weer teruggaat is nog niet duidelijk. Maar hij is in ieder geval tot 18 februari vrijgesteld van werk. 

 

VTBL/RTL Nieuws

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android