Nieuws

De Vrij: 'Ik ben veel beter dan in 2014, toen we derde werden op het WK'

11 februari 2020 10:16 Stefan de Vrij is bezig aan een ijzersterk seizoen bij Internazionale. Zondagavond was de Nederlander nog de held in de Milaanse derby. De huidige koploper van de Serie A won met 4-2 van AC Milan mede dankzij De Vrij die de 3-2 maakte.

De 28-jarige verdediger genoot van de geweldige sfeer in San Siro. "Een editie eerder schoot ik al eens tegen de lat. De derby brengt iets bij mij naar boven. Die sfeer in het stadion, zo mooi. vertelt hij tegenover het AD. "Deze goal zal ik mij altijd blijven herinneren. Het was op een heel belangrijk moment in een heel belangrijke wedstrijd. Er kwam een uniek gevoel van emotie over me."

Respect voor Zlatan

De voormalig Feyenoorder kreeg voor het eerst te maken met Zlatan Ibrahimović. De Vrij kon niet voorkomen dat de lange spits tot scoren kwam. "We wisten dat hij een lastige spits zou zijn om tegen te spelen en ik heb veel respect voor hem. Hij is fysiek ijzersterk. Nee, we hebben niet met elkaar gesproken. Geen woord.’’

Oranje

Bondscoach Ronald Koeman was afgelopen zondag aanwezig tijdens de wedstrijd in Milaan. Bij het Nederlands elftal moet De Vrij tot op het heden Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk echter voor zich dulden. "Ik moet gewoon doorgaan met waar ik mee bezig ben. En ook altijd positief blijven. Bij Oranje is er veel veranderd." 

De Vrij ziet wel een verschil met het WK van 2014 in Brazilië. "Ik ben een veel betere verdediger als je het vergelijkt met 2014, toen we derde werden op het WK. Toen speelde ik alles, nu is dat niet zo. Maar dat geeft volgens mij vooral ook aan hoe Oranje zich heeft ontwikkeld de laatste jaren."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android