Nieuws

Málaga kwam geld tekort voor Ronaldo: 'We waren er snel bij'

13 februari 2020 11:01 Cristiano Ronaldo maakte in 2003 de overstap van Sporting Portugal naar Manchester United, de aanvaller brak toen door bij The Red devils. Het scheelde niet veel of Ronaldo had destijds gekozen voor Málaga. De Spaanse club kreeg de mogelijkheid om de Portugees over te nemen, maar kwam geld tekort.

Dat heeft Carlos Rincon, voormalig hoofd scoutingszaken van Málaga, vandaag onthuld. "Ik kreeg het advies dat ik naar grote evenementen moest gaan in Europa, Amerika of Zuid-Afrika", vertelt Rincon tegenover El Desmarqu."Daar moest ik de telefoonnummers van de drie beste spelers van die toernooien weten te bemachtigen. Uiteindelijk is het mij gelukt om die nummers te krijgen."

"Een week daarna kregen we contact met die drie spelers en hun families om de zaakwaarnemers te ontmoeten. Ronaldo hoorde ook bij die spelers en hij had toen nog niet zijn debuut gemaakt voor Sporting Portugal. We legden toen een bod van 1,5 miljoen euro neer bij zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes, terwijl Ronaldo toen ongeveer 3,5 miljoen euro waard was."

 

 

De deal ging helaas niet door voor Malaga. "Op dat moment konden we niet aan dat bedrag voldoen. Uiteindelijk zijn goede spelers nooit duur, maar toch was het ons niet gelukt. We waren er heel snel bij. Twee maanden later debuteerde Ronaldo in het eerste elftal van Sporting. Daarna was Manchester United er vroeg bij. Mendes heeft een hoop goede netwerken in de voetbalwereld, daardoor konden wij niet concurreren", aldus Rincon.

 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android