Transfernieuws

'PSG wil Mbappé met astronomisch salaris uit handen Real Madrid houden'

13 februari 2020 18:24 Real Madrid heeft een plan om Kylian Mbappé over te nemen van Paris Saint-Germain. De Spaanse topclub wil het talent een contract laten tekenen in de zomer van 2021, op het moment dat hij nog maar een eenjarig contract heeft bij PSG. De Fransen leggen zich hier echter niet zomaar bij neer.

Dat meldt het Spaanse AS. Real wil met Mbappé dezelfde strategie toepassen als dat het deed met het binnenhalen van Eden Hazard. Op het moment dat hij nog maar één seizoen onder contract staat, zal de transfersom een stuk lager uitvallen dan nu het geval is.

Salaris

PSG hoopt echter dat de aanvaller een nieuw contract wil tekenen in Parijs. Daar hebben zij een enorm bedrag voor over. Ze willen het salaris van de aanvaller namelijk richting Ronaldo en Messi-achtige bedragen opvijzelen. Volgens AS gaat het dan om ongeveer 50 miljoen euro per jaar. 

Nu staat de 21-jarige Fransman voor 'slechts' 15 miljoen euro netto op de loonlijst. Dat is drie miljoen euro meer dan in 2017 toen hij de overstap maakte van AS Monaco naar PSG.  

Marketingtoppers

De reden dat PSG de aanvaller niet kwijt wil is overigens niet alleen vanwege zijn kwaliteiten op het veld. Ook buiten het veld levert hij namelijk veel op. Zo is de aanwezigheid van Mbappé en van Neymar één van de redenen geweest dat Nike een nieuw contract sponsorcontract tekende met de club voor 75 miljoen euro per jaar.

Maar voor de aanvaller zelf zou een stap naar Madrid om sponsor-redenen juist beter zijn. Hij ontvangt nu tien miljoen euro aan inkomsten uit sponsoring (waarvan 5 miljoen euro van Nike). Wanneer hij de overstap maakt naar Madrid zou dat bedrag verdrievoudigen. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android