KNVB-beker

FC Utrecht verslaat Go Ahead en treft Ajax in halve finale

13 februari 2020 20:13 FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB-beker. De ploeg van trainer John van den Brom was in Deventer met 1-4 te sterk voor Go Ahead Eagles.

In die halve finale nemen de Domstedelingen het in eigen huis op tegen landskampioen Ajax, dat zich gisteren ten koste van Vitesse al wist te plaatsten. 

Eenvoudig

De fans van Go Ahead Eagles hadden op een heet avondje in de Adelaarshorst gehoopt vanavond, maar niets was minder waar. De bezoekers uit Utrecht stonden al voor de thee op een comfortabele 2-0-voorsprong door doelpunten van Simon Gustafson en Adam Maher. 

Vlak na rust leken de Eagles het vuur terug in de wedstrijd te brengen. Jaroslav Navrátil was het die de 1-2 hard achter Jeroen Zoet schoot. FC Utrecht bleef echter rustig en stelde al snel orde op zaken. Jean-Christophe Bahebeck was het die een fraaie aanval af wist te ronden en de bevrijdende 1-3 op het bord zette. 

Daarmee was het nog niet klaar in Deventer. Het mooiste doelpunt van de avond werd namelijk voor het laatst bewaard en kwam op naam van Kristoffer Peterson, waarmee de eindstand op 1-4 werd bepaald. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android