KNVB beker

Feyenoord plaatst zich voor halve finale na bijzondere wedstrijd

13 februari 2020 22:37 Feyenoord mag zich gaan opmaken voor de halve finale van de KNVB-beker. De Rotterdammers plaatsten zich vanavond door met 0-1 te winnen in de kwartfinale op bezoek bij sc Heerenveen.

Het was een bijzondere dag voor de selectie van Feyenoord. Na het overlijden van materiaalman en oud-speler Carlo de Leeuw (59) was er maar één optie voor de ploeg van Dick Advocaat en dat was winnen ter ere van De Leeuw. 

Prachtig

De spelers van Feyenoord kwamen voorafgaand aan de wedstrijd in speciale shirts het veld op met daarop de tekst: 'Carlito voor altijd in ons hart, amigo!'.

Ook na de openingstreffer van Leroy Fer werd stilgestaan bij het overlijden van De Leeuw. De middenvelder keek na zijn doelpunt omhoog en hield daarbij zijn rouwband de lucht in. 

Moeilijk

Na die treffer van Fer, in de vijftiende minuut, werd het een spannende en open wedstrijd waarin beide ploegen tot kansen kwamen.

Met name in de tweede helft kwam Feyenoord een aantal keer goed weg. Heerenveen was vaker dan eens dicht bij een treffer, maar steeds was het net niet. De ene keer stond doelman Justin Bijlow in de weg en een andere keer moest de lat redding brengen. 

Halve finale

Feyenoord gaat het in de halve finale van de KNVB-beker opnemen tegen stuntploeg NAC Breda. De eerstedivisionist komt begin maart op bezoek in De Kuip. De andere halve finale gaat tussen FC Utrecht en Ajax. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android