Nieuws

Cambuur loopt verder uit op FC Volendam

14 februari 2020 22:10 Koploper SC Cambuur is twee punten uitgelopen op concurrent FC Volendam. De Friezen wonnen met 1-0 bij Almere City en de Volendammers bleven tegen Telstar steken op 1-1. De Graafschap bleef dankzij een 2-0-zege op Roda JC wel in het spoor van Cambuur.

Giovanni Korte bracht Cambuur na bijna een uur op 1-0 in Almere uit een voorzet van Jarchinuio Antonia. Het doelpunt was goed voor de achttiende zege in de competitie voor de ploeg van Henk de Jong die op 57 punten komt.

FC Volendam kwam al na drie minuten op voorsprong tegen Telstar door een eigen doelpunt van Shayne Pattynama. De speler van Telstar herstelde zich door de assist te geven op Glynor Plet die nog in de eerste helft de 1-1 maakte. Volendam komt door het gelijkspel op 51 punten, zes minder dan Cambuur.

De Graafschap kwam pas na een uur op schot tegen Roda JC. De eerste invaller, Mohamed Hamdaoui, schoot in de 63e minuut in de korte hoek de 1-0 binnen. De tweede invaller, Callum Slattery, zorgde vijf minuten voor tijd voor de 2-0 en de beslissing. De Graafschap heeft 53 punten, vier minder dan Cambuur.

ANP

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android