#ADOPSV

PSV kent gemakkelijke avond en wint op bezoek bij ADO Den Haag

15 februari 2020 21:13 PSV heeft op bezoek bij ADO Den Haag met 0-3 gewonnen. Tegen een machteloos ADO creëerde PSV kans op kans en won het door doelpunten van Sam Lammers, Ryan Thomas en Cody Gakpo.

In de eerste helft was PSV heer en meester in Den Haag en creëerde het enkele grote kansen. Na een kwartier spelen kwamen de Eindhovenaren op voorsprong door een benutte penalty van Sam Lammers. Na een handsbal van Laurens de Bock ging het spel in eerste instantie nog door, maar na ingrepen van de VAR belandde de bal alsnog op de stip. PSV speelde een sterke eerste helft maar kwam niet meer tot scoren.

Tweede helft

Na de rust ging PSV door met het creëren van kansen maar stuitte het telkens op ADO-doelman Luuk Koopmans. De keeper wist met een aantal fraaie reddingen de Hagenezen in de wedstrijd te houden.

Beslissing

In de 70ste minuut besliste Ryan Thomas de wedstrijd. De middenvelder kopte knap een voorzet van Lammers binnen en liet Koopmans kansloos. Nadat invaller Ritsu Doan nog de lat had geraakt maakte Cody Gakpo niet veel later de 0-3.

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android