Column

'Stel, je zet de televisie vier maanden niet aan, dan weet je toch niet wat je meemaakt?'

17 februari 2020 06:59 FC Twente won dit weekend van AZ, maar het was voorafgaand aan die wedstrijd rumoerig rondom de club. Zo was directeur Ted van Leeuwen de gebeten hond bij het publiek. Willem van Hanegem snapt daar niets van.

"Ik denk weleens: stel, je zet de televisie vier maanden niet aan en je leest de kranten niet, dan weet je toch niet wat je meemaakt?", schrijft De Kromme in zijn column in het AD. 

Niet zo lang geleden werd Van Leeuwen juist nog geprezen door diezelfde aanhang. "Hij was toch ooit de man die eigenlijk voor iedere club in de eredivisie de aankopen moest doen, zo goed was hij?"

De vrij

Van Hanegem heeft verder met verbazing gekeken naar de discussie rondom Stefan de Vrij. In Italië snappen de kenners er maar weinig van dat Matthijs de Ligt in het Nederlands elftal de voorkeur krijgt boven De Vrij en in Nederland begint die discussie ook steeds meer te spelen.

Logisch, vindt Willem van Hanegem. "De Vrij mocht je tot voor kort ook niet minimaal net zo goed als Matthijs de Ligt noemen, maar nu roept iedereen het."

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android