Bartomeu
Nieuws

'Online bedrijf maakte Barca-helden zwart in opdracht van Barca-preses'

17 februari 2020 16:11 Josep Maria Bartomeu, voorzitter van FC Barcelona, ligt onder vuur in Spanje. Enkele Spaanse kranten melden dat de preses I3 Ventures, een online bedrijf, inhuurde om zijn eigen imago te verbeteren door anderen juist zwart te maken. Het bedrijf plaatste negatieve berichten op social media over enkele Barca-helden.

De laatste twee jaar heeft het bedrijf via honderden social media-accounts spelers, stafleden en directieleden van de Catalanen beschadigd, schrijft Mundo Deportivo. Dit gebeurde bijvoorbeeld toen Lionel Messi het verlengen van zijn contract uitstelde of toen bekend werd dat Gerard Piqué al veel bezig is met zijn loopbaan als zakenman na zijn voetbalcarrière. Ook Pep Guardiola, Xavi en Carlos Puyol waren al eens slachtoffer.

Volgens de Spaanse kranten betaalde Barcelona iets minder dan een miljoen euro voor de diensten van I3 Ventures. Ze melden dat de Catalanen de diensten hebben toegelaten, maar verzekeren dat zij niet verantwoordelijk waren voor de inhoud van de berichten. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android