Nieuws

Liverpool-trainer schrijft brief aan 10-jarige: 'Man United mag blij zijn met jou als fan'

21 februari 2020 10:18 Een 10-jarige supporter van Manchester United heeft een brief geschreven aan Liverpool-trainer Jürgen Klopp. Volgens de jonge fan wint de aartsrivaal van The Red Devils te veel wedstrijden.

"Liverpool wint te veel wedstrijden. Als jullie nog negen wedstrijden op rij winnen, dan hebben jullie de beste ongeslagen reeks van het Engelse voetbal. Het is dan pijnlijk om supporter van Manchester United te zijn", vertelt de jonge fan in zijn brief. 

Dat record is nu nog in handen van Man United. "Dus, zorg ervoor dat Liverpool de volgende wedstrijd verliest. Jullie moeten gewoon het andere team laten scoren. Ik hoop dat ik jullie heb overtuigd om niet de Premier League-titel te winnen", aldus de jonge fan. 

Prachtige reactie

Jürgen Klopp heeft gereageerd op de brief van de 10-jarige fan van Manchester United. "Gelukkig hebben we voor jou in het verleden ook wedstrijden verloren en zullen we in de toekomst ook duels verliezen, want dat is voetbal. Het probleem is, wanneer je tien jaar oud bent, denk je dat de dingen altijd zullen blijven zoals ze nu zijn, maar als er één ding is dat ik je als 52-jarige man kan vertellen, is dit zeker niet het geval", schrijft Klopp.

"Maar na het lezen van jouw brief kan ik één ding duidelijk maken, dat jouw passie voor voetbal en voor jouw club niet zal veranderen. Manchester United heeft het geluk om jou als fan te hebben", aldus Klopp. 

Liverpool staat na 26 wedstrijden met 22 punten boven nummer twee Manchester City. Aankomende maandag spelen The Reds in eigen huis tegen West Ham United. 

VTBL

PRO TIP
Wil je een wedstrijd bijhouden met ons Live Scorebord?
Download dan nu de VTBL app!
iOS of Android